25 Mayıs 2011 Çarşamba

Twitter kısaltmaları

Anlatmak istediğiniz herşeyi 140 karakterle özetlemek o kadar da kolay değil. Bunu yaptığınızda garip bir başarı duygusu içinizi kaplayabilir. Aşağıda Twitter’daki 140 karakter sınırlaması ile nasıl başedebileğinizi anlatan birkaç tane ipucu yer alıyor. Denemesi bedava…

1) Kısaltmalar kullanın: SLM, MRB, v.b. gibi günlük hayatta çok kullandığımız kelime ve deyimlerin kısaltmalarını kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Eğer İngilizce tweet’liyorsanız işiniz biraz daha kolay.

2) Açık ve öz olun: Laf kalabalığı yapmamaya özen gösterin. Anlatmak istediğinizle ilgisi olmayan kelimeleri çıkarın.
3) URL kısaltmalarını kullanın: Bu kural olmazsa olmaz, hatta Twitter bunu çoğu zaman otomatik olarak yapıyor. Twitter bit.ly kullanıyor, ancak is.gd ya da URL’yi istediğiniz gibi düzenlemenize izin veren xr.com gibi servisleri de kullanabilirsiniz.
4) Özel sembolleri kullanın: Belki biliyorsunuzdur, Twitter normal karakterlerden daha fazlasını kabul ediyor. Düşüncenizi sadece tek bir karakterle ifade edecek kalp, yıldız, gülücük gibi sembolleri oluşturabilirsiniz. TheNextWeb’in geliştirdiği TwitterKeys adlı araç bu işi yapıyor, bu tarz bütün karakterleri parmaklarınızın ucuna getiriyor.
5) Etiketler kullanın: Tweet’inizi etiketlemenin güzel kazançları var. Etiket sizin tweet’inizin başında yer alan damga gibi birşey. Bu sayede takipçileriniz neleri paylaştığınızı bilecek hatta bu yolla yazdığınızın başkaları tarafından da tweet’lenmesi sağlanacaktır. (Örneğin: Okuyorum:, Yazıyorum:, Paylaşıyorum:, v.b.)
6) Yazınızı basitleştirin: Eğer eş anlamlı kelimeler kullanıyorsanız uzun olanı yerine kısa olanı tercih edin, mümkün olabildiğince kullandığınız karakter sayısını düşürün. Eğer İngilizce tweet’liyorsanız, “get” ve “use” gibi fiileri tweet’lerinizde daha çok tercih etmeniz tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder